Defibrillatorer (implanterbara)

Medtronics implanterbara defibrillatorer (ICD:er) avläser kontinuerligt ditt hjärta för att behandla takykardi (snabb hjärtrytm) och förhindra plötsligt hjärtstopp. Om en farligt snabb puls upptäcks skickas en liten, smärtfri elektrisk signal för att rätta till det. Om den snabbare hjärtfrekvensen fortsätter ger ICD:n  en livräddande chock som återställer hjärtat till en mer normal takt.

Behandling vid takykardi (snabb hjärtrytm)

Om du har takykardi kan ditt hjärta slå upp till 400 gånger per minut. Detta kan orsaka yrsel eller en fladdrande känsla i bröstet. En implanterbar defibrillator övervakar kontinuerligt ditt hjärta och ger livräddande behandlingar för att behandla farligt snabbt hjärtrytm.
Mer: en implanterbar defibrillator

Behandling vid plötsligt hjärtstopp

Plötsligt hjärtstopp inträffar när ditt hjärta slår så fort att det darrar i stället för att pumpa blod till kroppen och hjärnan. Ett obehandlat plötsligt hjärtstopp kan leda till döden inom några minuter. Om du är i riskzonen är det bra att veta att en implanterbar defibrillator övervakar din hjärtrytm automatiskt och ger den behandling som krävs för att förhindra ett plötsligt hjärtstopp.
Mer: en implanterbar defibrillator

Informationen på denna webbplats bör inte användas som ett substitut för ett samtal med din läkare. Tala alltid med din läkare angående diagnos och behandling.

Uppdaterad: 2012-03-06

Section Navigation

Additional information

Sweden
>