ITB-behandling

ITB-pumpar (intratekalt läkemedelssystem) levererar en anti-spastisk medicin till det vätskefyllda området kring ryggmärgen (kallat intratekalt utrymme). Systemet består av en pump och en kateter som båda opereras in under huden för att behandla svår spasticitet.

Behandling vid cerebral pares

Att leva med cerebral pares innebär svåra fysiska utmaningar. En av de vanligaste utmaningarna, som kan stå i vägen för vardagliga aktiviteter, är svår spasticitet. Som tur är finns det en terapi från Medtronic som kan man minimera dessa ofrivilliga muskelsammandragningar.
Mer: SynchroMed II pump

Behandling vid hjärnskada

En hjärnskada kan utan tvekan förändra livet på ett ögonblick. Den kan påverka hur du tänker, känner, uppför dig, rör dig och kommer ihåg. I vissa fall kan innovativ teknik från Medtronic bidra till att behandla de stela och spända muskler eller den spasticitet en hjärnskada kan leda till.

Mer: SynchroMed II pump

Behandling vid multipel skleros

Multipel skleros är en sjukdom i centrala nervsystemet, som drabbar miljontals människor över hela världen. Även om de flesta inte blir svårt handikappade av sjukdomen så erfar mer än hälften spasticitet med överspända muskler, som kan komplicera vardagen. Medtronic har utvecklat en unik teknologi för att kontrollera dessa allvarliga symtom.
Mer: SynchroMed II pump

Behandling vid ryggmärgsskada

Livet efter en ryggmärgsskada eller vid ryggmärgssjukdom är krävande nog utan sekundära symtom såsom spasticitet, med översända muskler som följd. För att underlätta det dagliga livet för dig som är drabbad har Medtronic utvecklat en bra behandlingsteknik.
Mer: Synchromed II pump

Behandling vid svår spasticitet

Att leva med svår spasticitet innebär svåra fysiska utmaningar. Spända och stela muskler kan stå i vägen för dagliga aktiviteter. Lyckligtvis finns det en terapi från Medtronic som kan minimera allvarlig spasticitet hos vissa individer.

Mer:Synchromed II pump

Behandling vid stroke

Stroke är den främsta orsaken till funktionsstörningar hos vuxna. Om du är en av de drabbade, vet du att stroke kan orsaka svår spasticitet. Du bör också veta att det är möjligt att hantera dina symtom och leva mer bekvämt med hjälp av en anordning som utvecklats av Medtronic.
Mer: SynchroMed II pump

Informationen på denna webbplats bör inte användas som ett substitut för ett samtal med din läkare. Tala alltid med din läkare angående diagnos och behandling.

Uppdaterad: 2011-01-27

Section Navigation

Additional information

Sweden
>