Neurostimulatorer och ryggmärgsstimulering

Om din kroniska rygg- och bensmärta inte svarar på medicinering, kan din läkare istället ordinera en nervstimulator. Neurostimulatorn skickar svaga elektriska impulser till epiduralutrymmet nära ryggraden. Dessa impulser ersätter smärtan med en pirrande känsla. I mer än 30 år har denna behandling hjälpt människor med smärta att njuta av livet igen.

Behandling vid kronisk rygg- och bensmärta

Kronisk rygg-och bensmärta är oftast ett tillstånd där smärtan känns i nedre delen av ryggen eller strålar ut i ben eller fötter. Ett antal olika spinala sjukdomar eller skador kan utlösa detta kroniska smärttillstånd. Om din smärta är svår kan kanske vår behandling hjälpa dig, eftersom den redan har hjälpt mer än 250 000 människor runt om i världen.1
Mer: RestoreSensor® neurostimulator
Mer: RestoreUltra™ neurostimulator
Mer: RestoreAdvanced® neurostimulator
Mer: PrimeAdvanced® neurostimulator
Mer: myStim® patientprogrammerare

Behandling vid komplext, regionalt smärtsyndrom (Complex Regional Pain Syndrome,CRPS)

Komplext, regionalt smärtsyndrom är ett kroniskt smärttillstånd som oftast drabbar armar, ben, händer eller fötter. Detta tillstånd kallas även reflex sympatisk dystrofi eller Causalgia. CRPS kan utvecklas i en lem efter en skada eller operation som orsakat en nervskada.
Mer: RestoreSensor® neurostimulator
Mer: RestoreUltra neurostimulator
Mer: RestoreAdvanced neurostimulator
Mer: PrimeAdvanced neurostimulator
Mer: myStim patientprogrammerare

Behandling vid nervsmärta

Nervsmärta är en neurologisk sjukdom där människor upplever svår kronisk smärta på grund av nervskador. Det är nerver som kopplar samman ryggmärgen med övriga kroppen och hjälper hjärnan att kommunicera med hud, muskler och inre organ.
Mer: RestoreSensor® neurostimulator
Mer: RestoreUltra neurostimulator
Mer: RestoreAdvanced neurostimulator
Mer: PrimeAdvanced neurostimulator
Mer: myStim patientprogrammerare

Behandling vid kärlkramp

Åderförkalkning eller ateroskleros, som det också kallas, orsakas av att fetter ansamlas i kärlväggarna som då blir stela och förträngda. Om detta tillstånd förkommer i kranskärlen runt hjärtat kallas det kärlkramp. Vanliga behandlingsalternativ vid kärlkramp är medicinsk behandling, ballongvidgning och bypass men, i de fall risken med att genomgå en hjärtoperation bedöms för stor eller i de fall symtomen kvarstår efter behandling, kan ryggmärgstimulering vara ett lämpligt alternativ.
Mer:Ryggmärgsstimulering vid kärlkramp

Referens

  1. Medtronic data on file.

 

Informationen på denna webbplats bör inte användas som ett substitut för ett samtal med din läkare. Tala alltid med din läkare angående diagnos och behandling.

Uppdaterad: 2011-01-27

Section Navigation

Additional information

Sweden
>