Stent

En stent är ett litet, expanderbart, nätrör som är tillverkat av rostfritt stål eller en koboltlegering. Med ett stent kan man återställa blodflödet i ett kärl till normal nivå. 

Behandling vid hjärtinfarkt 

Hjärtinfarkt orsakas i de allra flesta fall av åderförkalkning i hjärtats kranskärl. Ballongvidgning och stentning är vanliga behandlingar vid förträngda kärl. Stent är små, expanderande nätrör som håller kärlet öppet.

Mer: Ett Medtronic-stent

Behandling vid kärlkramp

Kärlkramp är en typ av hjärtsjukdom som orsakar bristande blodtillförsel till hjärtmuskeln. Allteftersom fetthaltiga avlagringar byggs upp inuti dina artärer kan du drabbas av andfåddhet eller få bröstsmärtor. Dessa smärtor kan ibland förväxlas med matsmältningsbesvär eller halsbränna. Medtronics stentar erbjuder behandling av denna livshotande sjukdom.
Mer: Ett Medtronic-stent

Behandling vid åderförkalkning

Åderförkalkning är förträngningar både i blodkärlen runt hjärtat, kranskärlen, och blodkärlen utanför hjärtat, de perifiera kärlen. Rubriken åderförkalkning under "Din hälsa" behandlar sjukdomstillståndet i de perifiera kärlen. Ballongvidgning och stentning är vanliga behandlingar vid förträngda perifiera kärl.

Mer: Ballongvidning och stentning

Informationen på denna webbplats bör inte användas som ett substitut för ett samtal med din läkare. Tala alltid med din läkare angående diagnos och behandling.

Uppdaterad: 2011-09-19

Section Navigation

Additional information

Sweden
>