Line-Merethe Østenstad

Line-Merethe Østenstad

Line-Merethe Østenstad är produktchef på Medtronics diabetesdivision i Norge. Line-Merethe har varit anställd på Medtronic i 9 år.

Vad är din
nuvarande roll?

Jag arbetar på Medtronics diabetesdivision i Norge som produktchef. Jobbet som produktchef handlar mycket om att förbereda lanseringar av nya produkter, koordinera översättning med de andra nordiska språken av det informationsmaterial som vi behöver och att ta fram det material som produktspecialisterna behöver ute på marknaden.

Var har du arbetat tidigare?

Innan jag kom till Medtronic arbetade jag några år som säljare av medicinteknisk utrustning hos en leverantör till Medtronic. Dessförinnan arbete jag fem år som sjuksköterska på den endokrinologiska avdelningen på Haukelands Universitetssjukhus i Bergen.

En minnesvärd situation/dag på jobbet?

Det finns många situationer som fastnat i minnet. Varje gång jag känner att någon blir hjälpt är en fin upplevelse. Speciellt minns jag en liten pojke som var jätterädd för sticket han skulle få när han skulle starta med insulinpump. När det visade sig att det inte gjorde ont blev han så glad och jag fick en stor kram av honom.

Vad är den tuffaste utmaningen hittills?

Rent försäljningsmässigt var det när vi här i Norge för ett antal år sedan införde ett nytt upphandlingssystem inom vården. Tidigare kunde patienter och läkare fritt välja den pump man tyckte var kliniskt lämpligast. För några år sedan ändrades detta och man inriktade sig på att ta in anbud som gäller hela Norge. Så även om våra produkter många gånger har funktioner som ingen annan leverantör kan erbjuda, blev vi exkluderade ur den första upphandlingen då priset var avgörande. Nu har vi dessbättre vunnit upphandlingen för hela Norge, men det är en process som är föränderlig och nästa gång kan situationen se annorlunda ut igen.

Hur påverkar ditt arbete Medtronics patienter?

Jag vill påstå att Medtronics produkter ger patienterna en bättre vardag och högre livskvalitet. Eftersom min uppgift bland annat är att lära läkare, sjuksköterskor och patienter påverkas patienterna liv om jag gör ett bra jobb. Jag får ofta höra från patienterna själva att t.ex. insulinpumparna ger dem ett friare liv.

Vilken prestation är du mest stolt över?

Det är lite svårt att svara på. Jag tycker om att lära mig nya saker och det får jag göra nästan varje dag här på Medtronic.

Vad uppskattar du mest hos Medtronic?

Det är stimulerande att Medtronic är en stor internationell koncern som verkligen har som mål att göra livet bättre för patienterna. Och så gillar jag att Medtronic inte slår sig till ro utan att man hela tiden vill förbättra produkterna och komma med nya innovativa lösningar.

Vad är dina fritidsintressen?

När jag får tillfälle jagar jag gärna hjort på Västlandet i Norge under säsongen september till december. Och så tränar jag nu för ett sprint triathlon i amatörklassen, så det blir en del simning, cykling och joggning. Sedan brukar vi göra en del fjällturer.

Vad har du för utbildning?

Jag är sjuksköterska i grunden, och så har jag fått ganska mycket sälj-, marknadsförings- och produktutbildning av Medtronic.

Har du några tips till arbetssökande?

Var dig själv är det bästa tipset jag kan ge! Det är du som person som anställs – allt hänger inte på din bakgrund. Sedan är det alltid sunt med lite ödmjukhet.

Kan du rekommendera nya kollegor och andra några bra lunchställen?

På Lysaker Brygge finns en del trevliga restauranger!

Uppdaterad: 2013-04-18

Section Navigation

Additional information

Sweden