Peter Hejbroch

Peter Hejbroch

Peter Hejbroch är säljansvarig och terapispecialist inom Pain & Pumps på Neuro i Danmark. I januari 2011 har Peter varit anställd på Medtronic i sju år.

Vad är din nuvarande roll?

Sedan november 2008 är jag säljansvarig i Danmark för affärsområdet "Pain & Pumps". Det riktar sig till patienter med spasticitet och till smärtpatienter med kroniska sjukdomar. Förutom säljarbetet utbildar jag sjukvårdspersonal och patienter kring användandet av våra produkter. Och jag är också med vid operationer som produktspecialist. Nästan all min tid tillbringar jag ute hos våra kunder.

Var har du arbetat tidigare?

När jag kom till Medtronic började jag som produktspecialist inom affärsområdet Gastro, och där blev jag kvar i fem år. Först arbetade jag med diagnostiska system innan jag efter 3,5 år gick över till att arbeta med Medtronics system, InterStim, för sakral nervstimulering. Dessförinnan arbetade jag som servictekniker på BK Medical - ett danskt företag som tillverkar och säljer ultraljuds-scannrar över hela världen.

En minnesvärd situation/dag på jobbet?

Det är alltid väldigt roligt när patienter berättar att våra produkter har stor betydelse för deras dagliga liv. Ofta är det smärtpatienter som kommer och tackar, och som säger att de det fått stor smärtlindring. Nyligen tog sonen till en patient kontakt med mig och ville att jag skulle komma hem till familjen och programmera så att hans pappa fick ännu bättre behandling. Han ringde flera gånger och bad mig hjälpa till – och det var frestande att hjälpa till, men det är inte min uppgift utan hans läkares.

Hur påverkar ditt arbete Medtronics patienter?

Eftersom jag är med patienten vid programmering och pumpinläggning, så får jag ofta se resultat nästan omedelbart. T.ex. så kan patienter med spasmer uppleva lindring ganska fort. Många patienter berättar sedan att de fått ökad livskvalitet och hur glada de är över det.

Vilken prestation är du mest stolt över?

Vad jag är mest stolt över vet jag inte riktigt. Självklart är jag stolt över att jobba med produkter som hjälper människor. I mitt jobb ingår att sälja, och eftersom det på många sätt är en tuff marknad måste vi hela tiden bevisa att våra produkter är de bästa. Därför är jag stolt när jag når de försäljningsmål som är uppsatta – det är ett kvitto på att jag gjort ett bra jobb.

Vad uppskattar du mest hos Medtronic?

Det händer konstant saker inom Medtronic: nya produkter lanseras, affärsområden tillkommer och organisationen förändras ofta för att möta marknaden bättre. Varje vecka innehåller alltid någon form av utmaning och det finns ofta något nytt att lära sig; för mig känns detta väldigt dynamiskt och spännande. Jag gillar också självständigheten som jag har – att jag kan planera mitt arbete som jag vill.

Vad är dina fritidsintressen?

Familjelivet är en viktig bit för mig, och vi gör ofta saker tillsammans. Ett intresse som blivit till en livsstil är Taekwondo som jag tränat i 30 år. Jag tävlar fortfarande då och då, och tränar andra sedan 25 år tillbaka. Taekwondon har blivit en naturlig del av mig som jag "är" även när jag är med vänner, kunder och familj. Träningen har gett mig disciplin att nå mina mål, samt tålamod och respekt för andra människor.

Vad har du för utbildning?

I grunden är jag elektroniktekniker. Jag tror att den bakgrunden har gjort det enkelt för mig att programmera våra produkter och att förklara för läkare och patienter hur produkterna fungerar och ska användas.

Har du några tips till arbetssökande?

Vill du ha ett utmanade arbete, så sök till oss! Tänk på att det tar 6 till 12 månader att komma in i jobbet. Du ska lära dig produkterna, terapierna och kunderna. Med tiden kan du jobba dig "upp" inom företaget och byta terapiområde.

Kan du rekommendera nya kollegor och andra några bra lunchställen?

Carslund i Odense – deras äggkaka är väldigt god!

Uppdaterad: 2010-09-27

Section Navigation

Additional information

Sweden