Structural Heart

1977 introducerade Medtronic en revolutionerande mekanisk hjärtklaff, helt utan svetspunkter, fogar eller böjningar som så småningom hade kunnat försvaga klaffens struktur. Sedan dess har vi utvidgat vår expertis till hjärtklaffsreparation och vävnadsklaffar, inklusive världens första transkateterklaff år 2006.

Produktkategorier

Hjärtklaffsreparation*

Medtronic Heart Valve Repair Products

Vi utvecklar reparationsprodukter* som hjälper till att ta itu med hjärtklaffssjukdomar och hjärtklaffsfunktion. Dessa ringar och band sys på runt basen av en skadad hjärtklaff och ger form och stabilitet så att klaffen kan öppnas och stängas som den ska.

Sjukdomstillstånd


Mekaniska klaffar (kirurgisk ersättning)*

Medtronic Mechanical Heart Valve

Våra mekaniska ersättningsklaffar är tillverkade av ett starkt material så som titan eller kol. En kirurg avlägsnar först den skadade hjärtklaffen och syr sedan på den konstgjorda klaffen.

Sjukdomstillstånd


Vävnadsklaffar (kirurgisk ersättning)*

Medtronic Tissue Heart Valve

Våra vävnadsklaffar är organiska ersättningsklaffar som tillverkas från djurvävnad. En kirurg avlägsnar först den skadade hjärtklaffen och syr sedan på den konstgjorda klaffen.

Sjukdomstillstånd


Vävnadsklaffar (transkateterersättning)*

Procedure Illustration for Medtronic Melody Transcatheter Pulmonary Valve

Medtronic har lett utvecklingen av transkateterklaffar i världen, däribland världens första godkända transkateterklaff, som godkändes i Europa år 2006 för behandling av patienter med medfödda hjärtfel.

Sjukdomstillstånd


Vävnadsstabiliseringssystem för bypasskirurgi på slående hjärta*

Medtronic bypass surgery tissue stabilizer

Ett vävnadsstabiliseringssystem immobiliserar den del av hjärtat på vilken kirurgen behöver transplantera en frisk ven eller artär för att ersätta en blockerad artär. Systemet består av en hjärtpositionerare och en vävnadsstabiliserare. Hjärtpositioneraren styr och håller hjärtat i en position som ger bäst åtkomst till den blockerade artären. Vävnadsstabiliseraren håller en liten del av hjärtat stilla medan en kirurg arbetar på delen.

Sjukdomstillstånd


 

* Var god se bruksanvisningarna för information om indikationer, kontraindikationer, försiktighetsåtgärder, varningar samt möjliga negativa händelser.

Uppdaterad: 2014-05-19

Section Navigation

Additional information

Learn More

För patienter

Sweden