Var 3:e sekund förbättras ett liv

Att förbättra liv är det vi brinner för och det är även en tydlig del av vår mission. I mer än ett decennium har vi på Medtronic mätt antalet liv som förbättras av våra produkter eller terapier.

Förra året kunde vi stolt konstatera att mer än 9 millioner människor runt om i världen blev hjälpta av Medtronics teknologi. Det är en viktig milstolpe för våra medarbetare, patienter, kunder och partners.

Och det visar att vi, precis som det står skrivet i vår misson, hängivet arbetar för att minska smärta, återskapa hälsa och förlänga liv.

En surfare är tillbaka på brädan

Kobi Graham, en av dem som blev hjälp av medicinteknik.

Ett av de 9 miljoner liv som förbättrades är Kobi Grahams. Han växte upp på stranden och njöt av en spännande karriär som professionell vågsurfare när hans liv tog en plötslig vändning. När han surfade på ett av Australiens mest förrädiska ställen kraschade han plötsligt med huvudet före in i en grund klippavsats.

 

De medicinska undersökningarna visade att Kobi hade skadat halskotorna. "Jag var orolig för att jag aldrig skulle kunna gå själv ut från sjukhuset", berättar Kobi. Efter att ha analyserat olika behandlingsmetoder beslöt sig de kirurgiska specialisterna för att stabilisera halskotorna genom att implantera en titanprodukt.

 

"Inom några få dagar kunde jag promenera runt inne på avdelningen och en vecka senare var jag hemma igen", minns Kobi.

 

Till både hans surfarkollegor och läkarteamets stora förvåning var han dessutom uppe på brädan och surfade igen redan efter fyra månader – ett underbart exempel på hur vi tillsammans med våra sjukvårdspartners kan förbättra liv runt om i värden.

Vi på Medtronic fortsätter att jobba efter vår mission och vår strävan att i framtiden kunna förbättra livet för en person runt om i världen varje sekund.

Kobis patienthistora är kopplad till hans sätt att svara på behandlingen. Historien är sann, relevant och finns dokumenterad. Men hans svar på behandlingen är ingen garanti för att andra kommer att svara på samma sätt. Sättet på vilket en individ svarar på behandling varierar från fall till fall.

Uppdaterad: 2015-07-08

Section Navigation

Additional information

Sweden