Behandling vid förstoppning

Behandlingarna mot förstoppning innefattar bland annat förändringar av kost och livsstil, läkemedel och beteendetekniker. Om standardbehandlingarna inte fungerar tillräckligt bra kan din läkare rekommendera sakral neuromodulering med InterStim™. Sakral neuromodulering har använts för att behandla mer än 100.000 patienter över hela världen sedan 1994.

Vissa kan lindra sina tarmbesvär genom en sund livsföring. Bland annat är det bra att äta mer fibrer och dricka mer vätska. Även tarmträning kan ha effekt. Träningen innebär att man tränar sig att tömma tarmen vid en viss tid varje dag.

Läkemedel

Din läkare kan skriva ut läkemedel som gör avföringen mjukare och gör det lättare att tömma tarmen.

Sakral neuromodulering

Läkare kan rekommendera InterStim-behandling som ett alternativ för den som inte har blivit hjälp av standardbehandlingarna eller vars förstoppning orsakas av en nerv- eller muskelskada. Sakral neuromodulering är en metod som innebär att en liten nervstimulator placeras under huden och via en tunn ledning skickar svaga elstötar till de nerver i bäckenet som styr tarmarna. På så sätt kan metoden bidra till att normalisera tarmfunktionen.

Permanenta kirurgiska ingrepp

I mycket sällsynta fall kan det bli nödvändigt att operera bort en del av tjocktarmen.

 

Informationen på denna webbplats bör inte användas som ett substitut för ett samtal med din läkare. Tala alltid med din läkare angående diagnos och behandling.

Uppdaterad: 2011-11-17

Section Navigation

Additional information

Contact Us

Medtronic AB
Hemvärnsgatan 9
Box 54
171 54 Solna
Medtronic
work Tel +46 (8) 568 585 00
work Fax +46 (8) 568 585 01
Order/Kundservice
Medtronic
work Tel +46 (8) 568 585 10
work Fax +46 (8) 568 585 11
Medtronic
Medtronic
Sweden