Att få ett X-StopPK®-implantat

Medtronic X-StopPK® sätts in via ett litet snitt i ryggen, oftast med enbart lokalbedövning. Ingreppet tar ungefär 20–45 minuter, men smärtlindringen och den förbättrade fysiska funktionen kan vara i åratal.

X-StopPK®-implantatet är utformat för att hålla avståndet mellan taggutskotten så att nerverna i ryggen inte kläms och orsakar smärta när man står upp.

Klinisk erfarenhet har visat att X-StopPK® lindrar de mest påtagliga symtomen på lumbal spinal stenos (förträngning av ryggmärgskanalen) genom att lindra smärtan och förbättra den fysiska funktionen. Behandlingsresultatet är generellt gott och patienterna är nöjda med behandlingen.

Är behandlingen lämplig för dig?

Ingreppet lämpar sig för patienter med lindrig till medelsvår lumbal spinal stenos med neurogen claudicatio intermittens (”fönstertittarsjuka”). Diagnosen lumbal spinal stenos bör ställas av din läkare med röntgen, magnetresonanstomografi eller datortomografi.
Mer

Ingreppet: Vad kan man förvänta sig?

Implantatet sätts in med ett minimalinvasivt ingrepp och placeras mellan två benstrukturer, s.k. taggutskott, i ryggraden.
Mer

Informationen på denna webbplats bör inte användas som ett substitut för ett samtal med din läkare. Tala alltid med din läkare angående diagnos och behandling.

Uppdaterad: 2010-11-10

Section Navigation

Additional information

Contact Us

Medtronic AB
Hemvärnsgatan 9
Box 54
171 54 Solna
Medtronic
work Tel +46 (8) 568 585 00
work Fax +46 (8) 568 585 01
Order/Kundservice
Medtronic
work Tel +46 (8) 568 585 10
work Fax +46 (8) 568 585 11
Medtronic
Medtronic
Sweden